2 maart 2022

Florian gaat langs bij Adullam en de skeelerbaan

De vierde video uit de rubriek ‘Florian Fietst’ is nu te bekijken! In de vijfdelige serie fietst Florian door de Hoeksche Waard, op zoek naar wat de SGP de komende jaren gaat doen op het eiland. Deze week doet hij een rondje op de skeelerbaan en fietst hij door naar Adullam.

Florian leert meer over goed burgerschap in de Hoeksche Waard

Hoe zorgen we ervoor dat de jongeren iets bijdragen aan het mooie Hoeksche Waard? Florian komt erachter in een gesprek met raadslid Gerjan, op de skeelerbaan. Gerjan legt uit wat de gemeente kan betekenen voor jongeren die zich inzetten voor de maatschappij.

Een plek waar men zich dagelijks inzet voor de maatschappij, is onder andere bij Adullam. Florian gaat in gesprek met Wouter, teamleider dagactiviteitencentrum. Hij vertelt waarom hij een aantal jaar geleden een carrièreswitch heeft gemaakt van de ICT naar de gehandicaptenzorg. Wouter: “Het was de zoektocht naar een stukje zingeving in mijn werk.” Tot slot laat Wouter zien welke activiteiten de bewoners doen die bijdragen aan de maatschappij. Zo creëren we een mooi en waardevol Hoeksche Waard, voor iedereen!

Bekijk de video van Florian bij de skeelerbaan en Adullam

Goed burgerschap wordt beloond

Als SGP willen de komende jaren goed burgerschap extra stimuleren onder jongeren, waaronder het doen van vrijwilligerswerk of andere manieren om dienstbaar te zijn voor de samenleving. Dit willen wij doen door het toekennen van (extra) subsidie aan verenigingen, die zich verbinden aan het leveren van een permanente maatschappelijke betrokkenheid. Goed burgerschap wordt beloond!

Plan lezen over gezondheid en ontspanning in de komende jaren 

Florian Fietst

Florian Fietst is een videoserie van de SGP Hoeksche Waard. Neem snel een kijkje op ons YouTube-kanaal en abonneer je om op de hoogte te blijven van alle nieuwe video’s! Zo weet u D.V. 16 maart waar u voor kiest tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Abboneren om geen video te missen