HomeFractieAdriaan van der Wulp

Adriaan van der Wulp

Fractievoorzitter, Gemeenteraadslid

Adriaan van der Wulp
Adriaan van der Wulp Fractievoorzitter, Gemeenteraadslid adriaan.vanderwulp@gemeentehw.nl

Portefeuilles
Financiƫn
Algemeen Bestuurlijke Zaken
(Gemeentelijk) vastgoed
Accommodatiebeleid
Openbare Orde en Veiligheid
Harmonisatie
Belastingen en subsidies

Mijn naam is Adriaan van der Wulp, ik ben geboren en getogen te ’s-Gravendeel, een echte seuter dus. Ik ben 41 jaar oud, ben getrouwd en wij hebben 6 kinderen.
In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de accountancy en ben dus veel met cijfers aan de slag, ik heb daarvoor ook de nodige opleidingen gevolgd (MEAO,MBA, SPD, AA-accountant), veelal in de avonduren. Wij verwerken administraties, stellen jaarrekening en belastingaangiftes op en geven adviezen aan bedrijven in het Midden en Klein Bedrijf (MKB).

Daarnaast heb ik nog wat andere bezigheden, zoals comitélid bij Stichting Adullam comité Puttershoek (organiseren van jaarlijkse verkoping ten bate van gehandicaptenzorg) en lid van de kerkenraad (diaken) bij de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te ‘s- Gravendeel.

Ik ben in de politiek gerold door (bestuurs)lidmaatschap van de SGP Studievereniging, tegenwoordig zeggen we SGP-Jongeren, en vrij snel daarna schaduwfractielid bij de SGP fractie in de gemeente ’s-Gravendeel geworden. Bij de verkiezingen in 2002 kwam ik op plek 2 terecht en sinds maart 2002 als raadslid beëdigd. Eerst in de toenmalige gemeente ’s-Gravendeel, later in 2007 heeft een herindeling plaatsgevonden met de gemeente Binnenmaas. Inmiddels beleef ik dus de tweede herindeling in ruim 10 jaar tijd.

Waarom de SGP? Omdat de partij een programma van beginselen heeft wat de grondslag vindt in Gods Woord, de Bijbel. Dat is voor mij een belangrijk punt om politieke en maatschappelijke betrokkenheid te geven vanuit een perspectief wat heilzaam is voor iedereen. Dat sluit ook aan bij het gedachtegoed waarin ik ben opgegroeid en waar ik mij hartelijk mee verbonden voel.