HomeNieuwsWaar staan wij voor

Waar staan wij voor

Waar staan wij voor

Publicatiedatum: 24 okt. 2018

 

Waar staan wij voor?


Vóór de kern

Dat is allereerst de Bijbel als onze basis en richtsnoer voor ons handelen. Geen koopzondagen. 

Vóór de kern

Iedere dorpskern krijgt de aandacht, met burgerparticipatie of dorpsvereniging. Wij koesteren de dorpse charme. Met Servicepunten en de 100% dienstverlening is de gemeente bereikbaar en betrokken voor iedereen.

Vóór wonen met plezier

De Hoeksche Waard wordt een echt aantrekkelijk gezinseiland. Van anticipeerregio naar ambitieuze regio met woningbouw gericht op jonge gezinnen, senioren en betaalbare (huur)woningen voor starters.

Vóór een toegankelijk bestuur

Denken en werken vanuit perspectief van burger en ondernemer, niet vanuit de onmogelijkheden. Heldere en uit te leggen besluiten nemen. Afspraken nakomen.

Vóór een duurzame toekomst

Komende jaren zal een grote verandering in energievoorziening plaatsvinden. Energieneutraal in 2040. Deze energietransitie is budgetneutraal voor kwetsbare huishoudens.

Vóór een solide financieel huis

Sparen voor groot onderhoud (zoals wegen). Kritische evaluatie van lopende uitgaven en bij belastingverhoging terughoudendheid betrachten.

Oog vóór elkaar!

De SGP pleit voor een ruimhartig maatschappelijk beleid voor kwetsbare mensen, dat voorwaarden schept voor mensen om waar mogelijk hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en solidair zijn met familie, vrienden, buren en andere burgers.